Vorige week zaterdag was het zover. De eerste Mixed Reality / HoloLens hackathon georganiseerd door de Mixed Reality User Group ging van start. Het evenement vond dit maal  plaats op locatie bij ETTU.  Tegen 9u kwamen de deelnemers binnen. Net na 9u begonnen we met het voorstel rondje voor diegene die elkaar nog niet kende.  Daarna gaven we uitleg omtrent het doel en het thema van deze hackathon.

Thema

Het thema van deze hackathon was het bouwen van een puzzel voor een Mixed Reality Escape Room. Het idee kwam voort van collega’s die naar een escape room met VR waren gegaan. Dat kan natuurlijk met Mixed Reality veel beter. Juist door de inzet van Mixed Reality kun je puzzels onderdeel maken van de ruimte waarin je je bevindt. De deelnemers werden verdeeld in 4 groepjes van 2 personen die aan de slag gingen met het bedenken en bouwen van een puzzel. In totaal hadden deelnemers ongeveer 8u om hun Mixed Reality puzzel voor de Escape room te bouwen.

Hackathon

Gedurende de dag waren de deelnemers druk aan het bouwen en aan het testen. Ook deelnemers in een ander team helpen was natuurlijk geen probleem. Een echte community spirit zoals je dat zou verwachten. Men had veel plezier en lol. Sommige deelnemers lagen letterlijk met de HoloLens op de grond hun applicatie te testen. Natuurlijk hoort bij zo’n hackathon de nodige frisdrank en versnapperingen. Dit en een goede lunch die door ETTU werd verzorgd werd zeer gewaardeerd.

Teams

Aan het einde van de dag hadden we vanuit de MixUG pizza geregeld. Tijdens de pizza lieten de verschilende teams hun creatie zien. De teams en hun creaties waren als volgt:

Pompen of verzuipen (Joost en Jurrien)

Dit team maakte een ongelofelijke HoloLens app waarbij er water in de ruimte waar je je bevond langszaam omhoog steeg. Het water klotste letterlijk tegen de wanden aan. Je moest een tweetal pompen zoeken die je moest stoppen om het stijgende water tegen te gaan. In de tussentijd zwom er een eend rondom de HoloLens drager om hem af te leiden en was er zelfs een vis te spotten in het water.

HoloWave (Lennart en Ralph)

Een applicaties waarbij je je bevond in een kamer met een dame die je uitdaagde om verschillende kleuren in te drukken in de juiste volgorde. Wanneer je de juiste volgorde volgde kon je de puzzel afronden. De scene was afgemaakt met een groot aantal designs op muren in de kamer. Een enorme hoeveelheid werk in zo’n korte tijd. Indrukwekkend!

Mirror Mirror on the wall (Tom & Dominique)

Dit was een absolute Mixed Reality puzzel. Op een van de wanden bevond zich een spiegel en in de ruimte zweefde een ballon met een kaartje. De tekst op het kaartje zei te kijken naar de achterkant van het kaartje. Iets wat onmogelijk leek omdat het kaartje mee draaide met de HoloLens drager. Uiteindelijk was de puzzel op te lossen door de ballon voor de spiegel te laten zweven en via de spiegel de achterkant van het kaartje te lezen.

Joint Reality (Albert Jan & Magiel)

In deze puzzel hadden de deelnemers een arm gemaakt met verschillende joints waarbij je de joints van de arm zodanig moest bewegen om een object op te pakken wat uiteindelijk in een ander object paste. De verschillende joints maakte het enorm moeilijk om op de preziese locatie uit te komen. Een absolute challenge!

Het resultaat

Het was een superleuke en inspirationele dag voor zowel mij en alle deelnemers. Ongelofelijk wat men in zo’n korte tijd heeft kunnen bouwen. Na het tonen van de gebouwde puzzels lieten we elk team de andere teams beoordelen door het geven van punten. Deze punten werden opgeteld en zorgde voor een winnaar. De winnaar van deze hackathon was het team “Mirror Mirror on the wall”.  Een absolute terechte winnaar door de eenvoud van de applicatie, het gebruik van de omgeving en natuurlijk de puzzel. De winnaars ontvingen een 3D maze ball.

Impressies

Hieronder een aantal foto’s die een impressie van de dag geven.

 

Deze eerste hackathon was een absoluut succes!  Een tweede hackathon zal eind dit jaar volgen.

Dank aan alle medewerkers en aan onze sponsoren ETTU, Breinwave en Ordina. Tijdens het evenement zijn opnamen gemaakt die later volgen!

 

Het Mixed Reality User Group team

 

Alexander Meijers & Sjoukje Zaal

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here