Wanneer: Woensdag 7 November 2018

Locatie: ShareValue te Gouda

Registreren: Meetup

Agenda

Tijd Omschrijving
17u30 – 18u30 Binnenkomst
18u00 – 18u30 Eten
18u30 – 18u45 Revenue
18u45 – 19u45 Een HoloLens Demo geven waar de spetters van af spatten!

Mixed Reality is iets wat je moet ervaren. Het is niet uit te leggen hoe een echte stereoscopische ervaring is zonder het een keer te zien. Ik vergelijk het altijd met uitleggen hoe appeltaart smaakt: je kunt beter een hap nemen dan uren praten over de interactie tussen deeg, appels, kaneel, suiker…..

Dat is allemaal leuk en aardig, maar niet praktisch als je een demo moet geven voor een groep mensen. Zo gauw je al meer dan een paar personen hebt, is het doorgeven van de HoloLens niet meer te doen. Zoals je wel weet, moet de HoloLens voor iedere gebruiker opnieuw ingesteld worden om de IPD goed te zetten. En wie dat doet nu eigenlijk nog?

Gelukkig hebben we Mixed Reality Capture. Je kunt met een browser de gegenereerde hologrammen de beelden van de ingebouwde webcam mixen en delen op een scherm. Dat is een stap in de geode richting, maar niet goed genoeg.

Microsoft heeft dat ook door, en heeft de Spectator View in het leven geroepen. Hiermee krijg je een veel betere ervaring dan via de MRC. Maar… dit is erg lastig in te regelen en om verreist veel kennis en ervaring (en dure apparatuur, zoals een extra HoloLens, een dure camera, capture cards enzovoorts).

Het leek er lange tijd op dat dit problem niet op te lossen was.

Totdat ineens het bericht verscheen dat er een lower-tech oplossing was die dicht in de buurt van de Spectator View oplossing komt. Niet helemaal, maar goed genoeg!

In deze sessie neemt Dennis je mee door deze scenarios en laat je zien hoe je een demo geeft die mensen nog lang zal heugen. En ja: de nieuwe spectator view preview vormt daar de kern van!

Level: 100-200

Type: Functional / Development

Spreker: Dennis Vroegop

19u45 – 20u00 Pauze
20u00 – 21u00 Mixed reality voor first responders en onderzoekers van een plaats delict

Presentatie en uitleg over onderzoek naar het gebruik van mixed reality studies die het NFI, de politie en de TU delft in de afgelopen jaren hebben uitgevoerd in het CSI experience lab. Tenslotte zal er een korte presentatie worden gegeven van de meest recente ontwikkelingen met de Hololens bij het lectoraat forensische ICT van de hogeschool Leiden

Level: 200

Type: Functional 

Spreker: Jurrien Bijhold

21u00 – 21u30 Borrel

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here